Intro

Investeren met een human touch

Vanuit onze ondernemende instelling zijn wij continu op zoek naar nieuwe initiatieven ten behoeve van duurzaamheid, in de breedste zin des woords, alsmede startende ondernemers om hen te helpen de volgende stap in hun ontwikkeling / bedrijf te zetten. Naast directe investeringen participeren wij ook graag in fondsen met een positieve impact.

Investeringen

Impact investeringen

 • Mama Taxi

  Mama Taxi is een sociale onderneming die de diverse Rotterdamse samenleving weerspiegelt en omarmt, met oog voor mens en milieu. Mama Taxi levert winst en waarde.

 • Doh Eain

  Doh Eain bewaart erfgoed, verbetert openbare ruimtes en organiseert activiteiten die mensen met plaatsen verbinden, met een gebruikersgerichte, participatieve benadering.

 • StartDock

  We geloven in de kracht van communities; succesvol ondernemen doe je samen! Daarom brengen wij een unieke mix van gelijkgestemde ondernemers samen die elkaar inspireren.

 • Future Food Fund

  Een gespecialiseerd risicokapitaalfonds voor voeding en landbouw dat investeert in bedrijven in West-Europa die de waardeketen van voedsel en landbouw veranderen.

 • Aqua Spark

  Aqua Spark is een houdstermaatschappij van innovatieve, nieuwe oplossingen voor enkele van de grootste uitdagingen van de aquacultuur, ondersteund door een groeiende groep wereldwijde investeerders.

 • Resonandina

  Een uniek pay-per-use model, voor geavanceerde dure nieuwe medische apparatuur en upgrades, aanpasbaar aan nieuwe of gevestigde medische centra, zonder grote kapitaalinvesteringen.

 • Carbon Equity

  Carbon Equity

  Carbon Equity is een Fund-of-Fund platform dat beleggers de mogelijkheid biedt om te investeren in toonaangevende climate-tech gerichte venture capital en private equity fondsen, ondersteund door een groeiende groep wereldwijde investeerders.

 • Wire Fund

  Wire Fund

  Wire Group, een Nederlands Fund-of-Funds, streeft naar impactvol investeren, gericht op een waarden gedreven economie die bijdraagt aan welzijn en harmonie met natuur en maatschappij.

 • 4Impact

  4Impact

  4Impact is een Nederlandse venture capital fonds, gespecialiseerd in tech4good startups, met focus op positieve sociale en milieu-impact in sectoren als energie en fintech.

 • Mentha Capital Impact Fund

  Mentha Capital Impact Fund

  Het Mentha Capital Impact Fund is een innovatief buy-out fonds, opgericht als het eerste impact buy-out fonds in de Benelux, specifiek gericht op investeringen in bedrijven die bijdragen aan klimaat- en milieudoelen.

 • Trill Impact

  Trill Impact

  Trill Impact is een vooraanstaand impact investing huis gevestigd in Zweden. Het fonds richt zich op investeringen in middelgrote bedrijven, met een sterke nadruk op het behalen van positieve sociale en milieu-effecten.

 • Magic Lane

  Magic Lane

  Magic Lane is een Nederlands bedrijf dat lichte, privacyvriendelijke kaart- en navigatiediensten levert, speciaal ontworpen voor micro-mobiliteit zoals elektrische fietsen en scooters, waarmee zij de toegankelijkheid en veiligheid van stedelijke omgevingen verbeterd. 

Investeringspartner

Emilie Röell (Doh Eain)

“Alphatron heeft ons fantastische geholpen met zowel raad als daad. Gedurende onzekere tijden in Myanmar waren zij er altijd voor ons. Ik zie Alphatron echt als een duurzame partner voor de lange termijn.”

Investeringspartner

Michiel Lenstra (Wire Group)

"Wij zijn heel blij met Alphatron als investeerder in Wire Thrive Fund. We merken dat zij een hele betrokken investeerder zijn met een hoge impact ambitie. We zijn trots dat we namens Alphatron een portefeuille van impact fondsen mogen bouwen."

Uitgelicht: Mama Taxi

Mama taxi verzorgt 100% elektrisch taxivervoer in Rotterdam en staat voor de empowerment van Rotterdamse vrouwen en vrouwen wereldwijd, om hun kansen, rechten en economische onafhankelijkheid te versterken. Stichting Mama Taxi biedt een intensief educatieprogramma, waar etnische vrouwen met een duidelijke afstand tot de arbeidsmarkt hun vaardigheden en persoonlijke ontwikkeling verder kunnen opbouwen. Het ultieme doel is het vormen van een krachtige internationale gemeenschap die de levens en toekomst verandert van vrouwen wereldwijd. Alphatron heeft Mama Taxi onder meer geholpen met het overnemen van de lease-auto’s en het herstructurenen van haar balans, waardoor Mama Taxi een financieel gezonde uitgangspositie heeft richting haar toekomst.

Mama Taxi
Waarde

Samen werken we aan
gedurfde en duurzame groei

 • Pro-activiteit: ondernemerschap, duurzaamheid, kansen, oplossingen en innovatie zien.
 • Participatie: kennisdeling, netwerkfunctie, sparringpartner, coaching en samenwerking.
 • Privacy: absolute geheimhouding, discretie en betrouwbaarheid.
 • Passie: betrokkenheid, ontwikkeling en enthousiasme.
 • Professionaliteit: verantwoordelijkheid, risicoperceptie en hoge kwaliteit.

Wat houdt onze betrokkenheid in?

 • Wij kunnen helpen bij het verkrijgen van additioneel kapitaal en (aanvullende) financieringen voor verdere duurzame groei (autonoom of via acquisities).
 • We streven naar langetermijnwaardecreatie voor alle betrokken partijen.
 • Ons team biedt actieve ondersteuning aan het management bij strategische beslissingen en cruciale momenten, zoals acquisities of grootschalige investeringen.