Security    |   02 december 2013

Nauwkeurig en scherp bekeken

Nauwkeurig en scherp bekeken
Alphatron Security Systems heeft een cameranetwerk met 182 camera's aangelegd tussen Lunetten en Veenendaal.

Op dit traject is een 30 kilometer lange plusstrook aangelegd om de verkeersdoorstroming te verbeteren. Voordat deze plusstrook echter veilig kan worden opengesteld voor de gebruiker, zal de wegverkeersleider dit tracé eerst vanuit de verkeerscentrale observeren. Alphatrons cameranetwerk maakt dit mogelijk.

Het projecteren van 182 camera’s is zeker geen sinecure, daarom heeft Alphatron tijdens de ontwerpfase gebruik gemaakt van de mogelijkheden van 3D-simulatie. “In het voortraject hebben we vanuit de 2D-tekeningen, van het nog aan het leggen wegtracé, een 3D-model gemaakt,” vertelt Erwin van Slooten van Alphatron. “In dit model hebben we de camera’s geprojecteerd, waarbij de camera simulatietool het zichtveld van de camera simuleerde. Op die manier hebben we kunnen aantonen dat het tracé 100% dekkend geschouwd kon worden. Een eis van Rijkswaterstaat.” Dit is volgens Van Slooten, naast de goede samenwerking tussen de Poort van Bunnik, dan ook één van de redenen dat het de eerste plusstrook is die zonder restpunten is opgeleverd. “Bijzonder aan het ontwerp is tevens het feit dat er met één camera beide plusstroken geschouwd wordt. Te danken aan twee ‘ presets’, twee voorgeprogrammeerde kijkrichtingen.

Alphatron heeft de camera’s volledig zelf samengesteld, ingeregeld en geprogrammeerd. Van Slooten: “Het zijn analoge camera’s waarvan het gecodeerde videosignaal gestreamd wordt naar een centraal punt langs het tracé. Van hieruit worden de signalen over het netwerk van Rijkswaterstaat naar de verkeerscentrale gestuurd. In de verkeerscentrale kan men desgewenst iedere camera apart aansturen, links/rechts en/of boven/beneden bewegen en in- en uitzoomen. De verkeerscentrale van Rijkswaterstaat is zo ingericht dat met één druk op de knop alle 182 camera’s naar één van de twee voorgeprogrammeerde standen bewegen. Op die manier kan het tracé razendsnel geschouwd worden.

Aangezien de Poort van Bunnik de montage van de camera’s en de masten voor rekening heeft genomen, heeft Alphatron veel aandacht besteed aan het installatiegemak. “Men hoefde de camera’s slechts met een paar bouten te bevestigen en een multiconnector te koppelen,” zo legt Van Slooten uit. “Na montage kwamen wij weer in beeld om de zaak in bedrijf te stellen.”Het is volgens Van Slooten uiterst uniek dat een hoofdaannemer binnen een dergelijk project een samenwerking aangaat voor de komende twintig jaar. Alphatron is dan ook mede verantwoordelijk voor het onderhoud gedurende deze periode. De camera’s worden twee keer per jaar preventief gereinigd (op pekelaanslag e.d.). Een van de twee reinigingsbeurten wordt gecombineerd met preventief onderhoud: controle van de instellingen en aansluitingen.

(onderdeel artikel in grond/weg/waterbouw over de A12)