Marine    |   31 juli 2014

JRC AlphaPremiumBridge

JRC AlphaPremiumBridge
High-end brug voor Aziatische markt.

Direct na de aankondiging van een strategische samenwerking tussen JRC (Japan Radio Company) en Alphatron Marine zijn we van start gegaan met een wereldwijde introductie van het revolutionaire, nieuwe brugdesign van de AlphaPremiumBridge met grote 46-inch schermen. Voor de Aziatische markt, waar navigatieofficieren de brug vooral staand bedienen, introduceren we een afgeleide van Alphatrons eenmansbrug: de JRC AlphaPremiumBridge.
 
De reactie van bezoekers aan onze stands op beurzen in Korea, China, Singapore, Japan en Griekenland op de brugoplossingen met de grote schermen luidde: ‘zien is geloven’. Uit onderzoek blijkt dat de nummer 1 klacht van brugofficieren over elektronische kaartsystemen (ECDIS) de achteruitgang van een grote papieren kaart naar een klein display betreft. Met de kristalheldere grote LED-schermen van de AlphaPremiumBridge of JRC AlphaPremiumBridge is het formaat van de elektronische kaart vergelijkbaar met het oude formaat dat officieren gewend zijn.

Positief ontvangen
Onze verwachting is dat grote schermen op de brug de nabije toekomst zijn; niet alleen voor werkboten en patrouillevaartuigen, maar ook voor de meer traditionele schepen als bulk carriers en tankers. Tijdens de beurs in Japan werd interesse getoond vanuit de LNG-tanker sector. Daar zal ons nieuwe brugontwerp bijdragen aan maximale veiligheid in het transport van gevaarlijke lading. Daarnaast helpen grote schermen bij het interpreteren van de enorme informatiestroom die vandaag de dag wordt getoond op het radar-/ECDIS- of conning-scherm. Een serie snelle patrouillevaartuigen zal hoogstwaarschijnlijk nog voor het einde van dit jaar worden uitgerust met de AlphaPremiumBridge.
 
Eigenschappen
De JRC AlphaPremiumBridge is net als JRC’s nieuwe Multi Function Display-lijn uitgevoerd in antraciet met metallic-zilver en beschikt over een verscheidenheid van 46-inch schermen (ook 26- of 36-inch verkrijgbaar) in de voorste console, aangevuld met extra consoles met controle- en bedieningspanelen, evenals een vrijstaande stuurconsole. De brug is modulair op te bouwen, waardoor we flexibel kunnen inspelen op de eigen specifieke eisen en wensen van scheepswerven en –eigenaren. Ook de ondersteunende Multi Function Displays, zoals op bijvoorbeeld brugvleugels, worden geleverd in hetzelfde intuïtieve design als de grote schermen.
De JRC AlphaPremiumBridge is gebouwd in overeenstemming met de IMO-regelgeving en is beschikbaar voor alle schepen, ongeacht hun tonnage en klassenotatie, zoals IBS, NAUT-OSV (A). Vervaardiging van de brug kan zo dicht mogelijk bij de feitelijke bouwlocatie plaatsvinden. Succesvolle DNV type goedkeuring wordt verwacht voor september 2014.

Buiten JRC premium versie, kan de AlphaPremiumBridge ook worden uitgerust met Transas hard- en software.
 
Meer weten?
Neem dan contact op met Bas Eerden van de afdeling Alphatron Marine International via  b.eerden@jrceurope.com of bel +31 10 453 40 00 en maak een afspraak voor een bezoek aan onze showroom. Of plan een bezoek aan onze stands op de SMM-beurs in Hamburg, Duitsland op 9-12 september 2014. Standnummer 300, hal B.