Medical    |   06 november 2013

JiveX versie 4.6 komt met een heel scala aan krachtige nieuwe functies

JiveX versie 4.6 komt met een heel scala aan krachtige nieuwe functies
Bovendien kan met deze upgrade voor het eerst ook Tomosynthese gegevens worden verwerkt.

Het is amper een jaar geleden dat wij met de succesvolle JiveX 4.5 functionaliteiten zoals automatische beeldregistratie, 3D-weergave en demofolders in de radiologische praktijk hebben geïntroduceerd. Daarmee is de workflow in menig opzicht vereenvoudigd. “De nieuwste versie sluit daar naadloos op aan en ook dit keer hebben de ontwikkelaars van Visus zich laten inspireren door vragen van Radiologen die er dagelijks mee werken in de praktijk” vertelt Patrick Zondag, productmanager JiveX.

Beelden overal beschikbaar met JiveX Mobile
JiveX Mobile is gebaseerd op HTML 5, een technologie waarmee de webviewer vanuit een browser kan worden opgeroepen, of dit nu een desktop computer, een laptop of een tablet is. Dit laatste is nu mogelijk voor iPads en Windows tablets. JiveX Mobile voor Android platforms komt later beschikbaar.

Installatie van de software is niet nodig, het programma werkt geheel via Webtechnologie en kan als standalone applicatie of in combinatie met een mobiele EPD-toepassing worden gestart. Door het flexibele en open ontwerp van het JiveX Mobile platform kan het onafhankelijk van EPD leveranciers worden gerealiseerd. Bovendien kunnen ook gespecialiseerde medische systemen naadloos in de architectuur worden geïntegreerd.


Tomosynthese nu ook beschikbaar in het PACS
Met behulp van de JiveX Mammo Cliënt kunnen nu voor het eerst tomosynthesegegevens worden getoond, bewerkt en beheerd. Om tomografische sneden van de borst op doelmatige wijze in het PACS te integreren, moesten de ontwikkelaars de strijd aangaan met de enorme hoeveelheden data die één enkele tomosyntheseopname genereert. Ter vergelijking: een mammografieopname is ongeveer 70 MB groot, maar een tomografische snede komt al snel op 600 MB per beeld. Belangrijke voorwaarde is dat niet alleen de beelden met de viewer kunnen worden bekeken, maar ook de volledige workflow wordt ondersteund en allemaal op basis van reeds bestaande hardware en infrastructuur.Kopiëren en archiveren met de screenshotfunctie
Naast de zogenoemde Capture&Continue functie, die in JiveX 4.3 werd geïntroduceerd en waarmee presentaties en bewerkingen in hun geheel kunnen worden vastgelegd en opgeroepen, beschikt de nieuwste versie nu ook over een zuivere screenshotfunctie. Patrick Zondag: “In tegenstelling tot klassieke screenshots wordt bij Capture&Continue de actuele weergave ‘geparkeerd.’De volledige functionaliteit blijft behouden zonder dubbele opslag. Deze functie is echter alleen in JiveX toe te passen en is niet te exporteren. In de praktijk zijn juist deze beeldschermopnames van belang om uit te wisselen met derden, in het bijzonder wanneer het 3D-opnames of multiplanaire reconstructies betreft. Met de screenshotfunctie wordt het moge lijk deze opnames separaat als nieuwe serie te benoemen en op te slaan bij het onderzoek.Besprekingen en presentaties eenvoudig plannen in de agenda
De demonstratiefolder is uitgebreid met een handige kalenderfunctie. Hiermee wordt het plannen van een multidisciplinair overleg nog makkelijker en vooral effectiever! Naast het samenstellen van een lijst van patiënten voor multidisciplinair overleg kan er ook direct een tijdschema aan verbonden worden. “Het doel van deze geïntegreerde agendafunctie is, dat tijdens een presentatie niet alleen de voor de afspraak geplande,actuele patiëntenonderzoeken, maar ook de bijbehorende vooronderzoeken met één druk op de knop erbij kunnen worden gehaald”, licht de productmanager toe.

ga naar de website alphatronmedical.com