Security    |   10 maart 2014

Gemoderniseerde meldkamer G4S Cash Solution B.V.

Gemoderniseerde meldkamer G4S Cash Solution B.V.
Alphatron Security Systems is weer een mooie opdrachtgever rijker, namelijk G4S Cash Solutions B.V.

In mei 2012 hebben wij de eerste contacten met G4S Cash Solution gelegd. Bij het eerste gesprek, kwam al snel naar voren dat de huidige toezichtcentrales aan vervanging toe waren. Het was dan ook een uitdaging om de huidige centrales na 10 jaar trouwe dienst te moderniseren.

De volgende 5 vestigingen met een meldkamer worden momenteel gemoderniseerd; 

  • Amsterdam
  • Capelle aan den IJssel
  • Eindhoven
  • Hoogeveen
  • Nieuwegein
Het bestaande camerasysteem van G4S Cash Solution, was volledig gebaseerd op het analoge videotijdperk. Alphatron heeft middels encoders de bestaande camera’s gecodeerd naar een IP videostream.  

Voor Alphatron was de modernisering een uitdaging om de meldkamers te voorzien van de laatste AVCA - Core versie, waardoor er een volledig redundant systeem opgebouwd is voor de 5 vestigingen. Naast de camerabeelden die getoond worden op 55 inch HD monitoren, zijn de bestaande bedieningspanelen middels I/O servers in het AVCA videomanagement systeem geïntegreerd.

Door deze ombouw, kan G4S vanuit elke vestiging de camerabeelden en de bediening overnemen.   
Om eventuele storingen sneller en doelgerichter te verhelpen, hebben wij een server geplaatst t.b.v. 24/7 monitoren van de vitale functies van de hardware. Hierdoor is het systeem vanaf de hoofdvestiging altijd te monitoren en kleine aanpassingen kunnen worden verricht.