Marine    |   02 juli 2015

Deuren geopend van nieuw Center of Excellence in Houston (VS)

Deuren geopend van nieuw Center of Excellence in Houston (VS)
Waar begeven veel van onze klanten zich in de VS? Onder meer in Houston, het hart van de beroepsvaart in de Golf van Mexico. Dus daar openden we in maart de deuren van ons vierde Center of Excellence.

Bestaande en nieuwe internationale klanten kunnen hier terecht voor ondersteuning en ons complete productenaanbod; bijvoorbeeld voor onze geïntegreerde brugoplossingen, zoals de unieke tugboat console, en onze rivierradar waarvan er in Europa meer dan 3.500 zijn verkocht.
 
Veel van onze klanten zijn internationaal georiënteerd. Alphatron Marine wil voor hen direct bereikbaar zijn en hen kunnen ondersteunen, in dezelfde tijdzone, daar waar het gebeurt. Houston biedt een optimale transport infrastructuur waardoor we onze klanten snel kunnen bereiken. We bieden klanten van hieruit desgewenst producttrainingen, technische ondersteuning, service aan boord (reparatie en inspectie) en doen de afhandeling van garantiezaken voor Noord-, Midden- en Zuid-Amerika. Vanuit het Center of Excellence in Houston vindt tevens de distributie in Amerika plaats van Alphatron-producten en de producten van onze samenwerkingspartner JRC.
 
Rivierradar naar VS
‘Naast het beter kunnen bedienen van onze bestaande klanten, zien we in de VS ook een groeimarkt’, zegt Michel Melgert, Manager Projects & Logistics bij Alphatron Marine. Hij is begin dit voorjaar voor een jaar vertrokken naar Amerika om het nieuwe Center of Excellence in Houston te helpen opzetten. Michel: ‘Alphatrons R&D-afdeling in Rotterdam (NL) timmert dagelijks hard aan de weg om te zoeken naar oplossingen voor onze klanten om navigatie en communicatie aan boord beter te laten verlopen. Een van die oplossingen is onze rivierradar, de JMA 610, die met succes werd ontvangen in Europa. Deze vernieuwende radar past ook perfect op binnenvaartschepen op rivieren als de Mississippi. En de eerste reacties van binnenvaartschippers zijn positief; zo liet een kapitein eigenaar weten onder de indruk te zijn van het scherpe, digitale beeld. Zo’n gedetailleerd beeld waarbij hij zelfs de afmeerpalen naast en in de directe omgeving van het schip nog kon zien, had hij nog niet eerder meegemaakt. Op dit moment staat de rivierradar bij hem aan boord om ‘m in de praktijk te testen.’

 003_Houston_MM_rev
Michel Melgert, Manager Project & Logistics

Tugboat console voor Seacor Holdings
Naast interesse in de rivierradar hebben we vanuit Houston ook de eerste opdracht ontvangen van de Amerikaanse gigant Seacor Holdings voor onze unieke tugboat brugoplossing: de AlphaBridge-variant voor sleep- en veerboten die zicht biedt rondom het schip en zorgt voor een compromisloze controle over het schip. Het volledige stuurhuis van een van hun ASD (Azimuth Stern Drive) -sleepboten zal worden uitgerust met deze modulaire brug. Verder zijn de eerste VDR-trainingen verzorgd en zijn we onze klanten reeds van dienst met de levering van onderdelen vanuit ons magazijn.

Contactdetails Center of Excellence Houston:
 
Alphatron Marine USA | JRC Americas Division
1205 Butler Road, League City, TX 77573
Telephone +1 281 271 4600
Mail: salesusa@alphatronmarine.com
 
Ons team in Houston werkt samen met onze regionale kantoren in Seattle (Washington), Lyndhurst (New Jersey), Rio de Janeiro (Brazil) en Cuidad del Carmen (Mexico), alsmede ons uitgebreide dealernetwerk en de andere Centers of Excellence in Rotterdam (NL), Singapore en Tokyo (Japan).
 
Beurs in de regio:
International Workboat Show, 1-3 december 2015, New Orleans.