Medical    |   01 april 2014

De AMiS van Alphatron wint Innovatie Award Zorg en ICT 2014

De AMiS van Alphatron wint Innovatie Award Zorg en ICT 2014
De jury vindt de AMiS opvallend omdat de innovatie bestaande technologie├źn slim samenbrengt.

Een gebruiksvriendelijke, efficiënte en intelligente medicijnverdeelwagen met toedieningsregistratie; zo kan de Alphatron Mobile intelligent careStation (AMiS) in het kort omschreven worden. Dit is het winnende product van de Innovatie Award Zorg & ICT 2014. De prijs is uitgereikt op 25 maart tijdens de vakbeurs Zorg & ICT in de Jaarbeurs in Utrecht. De beurs duurt nog tot en met donderdag 27 maart.   

De jury vindt de AMiS opvallend omdat de innovatie bestaande technologieën slim samenbrengt. Het wordt in zijn geheel een goed doordacht, mobiel werkstation dat verder gaat dan alleen een computer op wielen. De jury gaf de AMiS een score van 75% van het maximaal haalbare puntenaantal. ‘De innovatie is goed doordacht. Het is een slimme combinatie van bestaande technologie. Bovendien is de AMiS flexibel inzetbaar door de modulaire opbouw. Kortom, een compleet systeem’, aldus de jury.  

De AMiS
De AMiS is een intelligente wagen om medicijnen te verdelen onder patiënten. Het is inclusief toedieningsregistratie. Een slim alles-in-1 concept op het gebied van mobiel werken. Alle technologie om veilig, hygiënisch en ergonomisch te werken is standaard inbegrepen. Bovendien zorgt het voor meer efficiency, snelle acceptatie en gebruiksgemak voor de zorgverlener. AMiS is meer dan een zogenaamde ‘computer op wielen’. Het modulaire design, inclusief accessoires, biedt de zorgverlener één universele oplossing voor een groot aantal mobiele toepassingen op verschillende afdelingen.

Kijk hier voor informatie over alle 12 genomineerdeproducten.

Over de Innovatie Award Zorg & ICT
Met de Innovatie Award Zorg & ICT 2014 zet beursorganisator VNU Exhibitions nieuwe of vernieuwende producten of diensten in de schijnwerpers. Het gaat om innovaties die het afgelopen jaar op de markt zijn geïntroduceerd. Alle exposanten van Zorg & ICT zijn uitgenodigd om een innovatie aan te melden voor de Innovatie Award 2014. De inzendingen waren erg divers. Van vernieuwend medicatie-afgiftesysteem tot online EPD tot slimme sensoren of een hygiënisch toetsenbord. Deze diversiteit laat zien dat er in de zorg hard aan innovaties wordt gewerkt.

De aanmeldingen moesten voldoen aan een aantal criteria. Er is gekeken naar het technologische aspect - is de technologie vernieuwend voor de branche - , procesmatige aspect - zorgt de innovatie voor een ander of vernieuwend proces) en als laatste is getoetst op de impact van de innovatie op de zorg - heeft de innovatie betekenis voor een grote groep mensen, zorgt het voor verhoogde participatie van patiënten aan het zorgproces of creëert het een nieuwe manieren van zorgverlening.

De juryleden
De jury bestaat uit: Paul Pelsmaeker, voorzitter Stichting Digitalezorg.nl (juryvoorzitter), Oscar Rietkerk, innovatie consultant eHealth TNO, Luuk Veeken, oprichter Sustainable Healthcare Challenge, Evert Janssen, informatie manager Pameijer, Martijn Claus, bestuurslid Stichting Digitalezorg.nl en manager ICT Kenniscentrum voor de Ketenzorg en Margo Brands, beleidsadviseur ANBO.

Zorg & ICT 2014
De vakbeurs Zorg & ICT richt zich op ICT toepassingen en diensten in de zorgsector. Op de beurs zijn noviteiten en innovaties op het gebied van advies, detachering, beveiliging, hardware, infrastructuur, webdiensten, opleiding en training, zorg specifieke software, generieke software, outsourcing, telecommunicatie en domotica te vinden.

Enkele onderwerpen die deze editie uitgebreid aan bod komen zijn: gaming in de zorg, ehealth, domotica, health-apps, EPD/ECD en big data. Er is een programma voor Young Professionals, een Zorgacademie, Opleidingenplein, e-Health Start-up Plein en e-Health Casestudy Theater. Het inhoudelijk programma wordt mede vormgegeven door Artsennet, de Nederlandse Vereniging voor e-Health (NVEH), Nictiz, de Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie (NPCF), Vilans, Stichting Digitalezorg.nl, Games for Health, de Vereniging van zorgaanbieders voor zorgcommunicatie (vZVZ) en Stichting Smart Homes.

Meer informatie is te vinden via www.zorg-en-ict.nl.