Medical    |   15 december 2014

Amphia kiest JiveX op de afdelingen Radiologie en Nucleaire Geneeskunde

Amphia kiest JiveX op de afdelingen Radiologie en Nucleaire Geneeskunde
Amphia kiest JiveX op de afdelingen Radiologie en Nucleaire Geneeskunde

 
     
     
 
     

Op woensdag 18 november jl. is tijdens een feestelijke bijeenkomst de samenwerking met het Amphia Ziekenhuis voor implementatie van het JiveX Radiologie PACS geformaliseerd. Dit officiële moment vond plaats op de locatie Molengracht, waarbij Ernst Hoette (vicevoorzitter Directiecomité), Joop Hamans (manager Kenniskern Inkoop) en Harald Verloop (directeur van Alphatron Medical) de handtekeningen hebben geplaatst onder het contract voor migratie Impax, implementatie, onderhoud en support van het JiveX radiologie PACS.  

Opdrachtgever John Bartels (bedrijfsmanager Zorgkern Radiologie en Nucleaire Geneeskunde) kijkt uit naar de samenwerking met Alphatron Medical. Na een succesvolle pre-projectfase, waarin Alphatron Medical een belangrijke rol heeft gespeeld bij de totstandkoming van het functioneel en technisch ontwerp, is John vol vertrouwen over hetgeen nog moet komen. Patrick Zondag (Manager Productgroep) is trots dat dit project is toegevoegd aan zijn portfolio en belooft er een succes van te maken. ‘’Het JiveX PACS implementeren op een van de grootste Radiologie sites van Nederland is een belangrijke milestone voor Alphatron Medical.’’  

Met de komst van het JiveX Radiologie PACS gaat het Amphia Ziekenhuis richting de realisatie van een Enterprise PACS, waarin de beeldinformatie van alle afdelingen in het ziekenhuis volgens de internationale standaarden worden opgeslagen. Het JiveX PACS wordt naadloos geïntegreerd in EPIC, waarbij Radiant RIS voor Radiologie en Nucleaire Geneeskunde leidend is. Alle afdelingen in het Amphia Ziekenhuis zullen hun beelden in het JiveX Enterprise PACS opslaan. Via de in EPIC geïntegreerde JiveX viewer worden deze vervolgens ontsloten. Een lang gekoesterde wens die nu werkelijkheid wordt!