Marine    |   09 januari 2014

AlphaCam: nieuwe en complete lijn camera’s

AlphaCam: nieuwe en complete lijn camera’s
Alphatron Marine introduceert een nieuwe en complete lijn camera’s, de AlphaCam.

De lijn bestaat uit fixed focus camera’s, zoom camera’s en dome camera’s. Slim onderhoud, bedieningsgemak en een strakke uitstraling vormden het uitgangspunt voor deze productinnovatie.

Peter van Veen, manager Binnenvaart bij Alphatron Marine: “Ontwikkeling van camera’s in eigen beheer geeft ons de flexibiliteit om de wensen van onze klanten direct door te vertalen in producten. De binnenvaartmarkt is één van de grote afnemers van deze camera’s vanwege het belang van goed zicht op de nauwe binnenwateren onder alle omstandigheden. We hebben goed geluisterd naar de wensen van de schippers en deze wensen vertaald in extra functionele camera’s. Dat geeft duidelijk een meerwaarde aan dit product.”

Onderhoud en bediening
Met de nieuwe AlphaCam lijn bieden we nu een complete lijn camera's, eenvoudig in onderhoud en bediening. De hele serie camera’s heeft dezelfde simpele, roestvrijstalen behuizing. Lenzen (‘inserts’) kunnen eenvoudig worden gewisseld. De behuizing is gemakkelijk te demonteren zonder dat kabels hoeven worden losgemaakt. Dit systeem is waterdicht en uniek in de markt. Aansturing van de camera’s is mogelijk via een joystick of een strak vormgegeven MFC-TS (MultiFunction Colour Touch Screen) paneel uit de instrumentenlijn Alphaline. Deze geïntegreerde camerabediening maakt onderdeel uit van ons AlphaBridge concept, waarbij we een compleet geïntegreerde brug leveren van hoge kwaliteit, in een strakke vormgeving en met eenvoudige bediening.”
 
Slimme lenzen en installatie
“Vanwege een slim ontwerp is de hoek van de lens eenvoudig aan te passen aan de stand van de camera die aan een wand of plafond bevestigd is. Zo kan altijd het juiste beeld worden gecreëerd. Daarnaast kan een ‘portrait’ camerabeeld ‘landscape’ worden weergegeven op een beeldscherm, de cameralens past zich hieraan aan. Omdat een AlphaCam camera kan worden aangestuurd via de coax-kabel, is het veelal niet nodig nieuwe kabels te trekken. Dit maakt installatie eenvoudig.”

Wilt u meer informatie over de AlphaCam, neem dan contact op met het binnenvaartteam via binnenvaart@alphatronmarine.com of bel 010 453 40 00.