Marine    |   31 juli 2014

AlphaAnnounce Digital PAGA-systeem

AlphaAnnounce Digital PAGA-systeem
Maritieme typegoedkeuring voor AlphaAnnounce Digital PAGA-systeem.

Eind 2012 introduceerde Alphatron Marine als antwoord op specifieke wensen van klanten het eigen omroep- en alarmsysteem, de AlphaAnnounce Digital. Omdat we hoge eisen stellen aan onze apparatuur en klanten deze kwaliteit bevestigd willen zien hebben we het systeem laten keuren. Eind mei 2014 ontvingen we DNV typegoedkeuring voor dit volledig digitale systeem met vele configuratiemogelijkheden.
 
Met het modulaire systeem is integratie met het entertainmentsysteem mogelijk, maar bijvoorbeeld ook de keuze voor eigen alarmtonen, voorgeprogrammeerde omroepen en troubleshooting op afstand. Vanwege de modulaire opbouw is het geschikt voor zowel kleine schepen – vanaf vijfhonderd gross tonnage – tot cruiseschepen met drieduizend hutten.
 
Contact tussen land en zee
Een optionele feature zorgt via internet voor een verbinding tussen land en zee. Via de controlekamer vanaf land kan men zowel omroepen ten gehore brengen op zee, als meeluisteren met omroepen en alarmen die op zee worden geïnitieerd. Ook kan men vanaf land eventuele meldingen in de configuratiesoftware uitlezen. Deze internetoptie maakt remote troubleshooting mogelijk met als gevolg dat kosten voor het aan boord sturen van mensen zullen worden gereduceerd.
 
Laag energiegebruik en redundant
De AlphaAnnounce Digital heeft een efficiëntie van meer dan 90%: dit betekent minder warmteverlies dan het analoge systeem en dus een lager energiegebruik. Het is vormgegeven in het strakke Alphaline design. Het systeem is ingebouwd in een 19 inch scharnierbare kast die eenvoudig toegang biedt voor installatie en onderhoud. Het systeemontwerp voldoet aan de regelgeving van de classificatiebureaus en is conform SOLAS, IMO en  IEC60945; zo is het systeem volledig A/B gescheiden en voldoet het aan de stringente EMC-, trillings- en temperatuureisen.
 
Wilt u meer weten?
Neem dan contact op met Dennis Winterswijk van de afdeling Communicatie. Mail naar d.winterswijk@alphatronmarine.com of bel +31 (0) 10 453 40 00.