Security    |   27 mei 2014

Aanbesteding van de Vlaamse Vervoersmaatschappij “De Lijn“

Aanbesteding van de Vlaamse Vervoersmaatschappij “De Lijn“
Alphatron Security Systems komt als beste uit de bus.

Tevreden
Na 5 jaar verantwoordelijk te zijn voor alle facetten van camerabewaking op meer dan 1.150 bussen en trams van de “Vlaamse Vervoersmaatschappij De Lijn” was in 2013 het moment gekomen, dat men opnieuw moest gaan aanbesteden voor de komende 5 jaar.

Ondanks dat men bij “De Lijn” tevreden was met de geleverde prestaties van Alphatron werd er duidelijk aangegeven, dat er in de aanbesteding geen ruimte was voor voorkeuren. Alphatron zou net als de andere aanbieders moeten overtuigen in prijs, kwaliteit, functionaliteit en flexibiliteit.

Nieuwe aanbesteding
Alphatron is eind 2012 een samenwerking aangegaan met Hikvision voor mobiele toepassingen. Hikvision is een specialist op het gebied van camerabewaking en van NVR/DVR’s. Bijkomend voordeel is dat Hikvision, al ruime ervaring heeft op het gebied van camerabeveiliging voor mobiele toepassingen.

Daarnaast heeft Alphatron een managementsysteem ontwikkeld voor het beheer van voertuigen op afstand. Hierdoor is het mogelijk om alarmmeldingen centraal te genereren en te zorgen voor een snelle opvolging.

Als beste uit de bus
De speciale digitale recorders zijn door Hikvision voorzien van software die in nauwe samenwerking met Alphatron is ontwikkeld. Door deze aspecten en een overtuigende demonstratie in de aanbesteding hebben wij dan ook op alle punten van het bestek kunnen overtuigen, zodat Alphatron ook nu weer de beste keuze is om de komende jaren mee door te gaan.

Dit jaar nog zullen wij 500+ voertuigen gaan voorzien van een camerasysteem met een 3G of in de toekomst 4G live verbinding bij calamiteiten. Uiteindelijk zullen er meer dan 2.200 bussen en trams in Vlaanderen rondrijden welke door Alphatron voorzien zijn van een camerasysteem. Tevens zullen deze door Alphatron op afstand beheerd worden om de garantie te hebben op een goede werking. We gaan samen met Hikvision kijken hoe we de camerabewakingslijn verder kunnen ontwikkelen, zodat ook de nieuwe apparatuur blijft voldoen aan de eisen en wensen van onze klanten.