Drie divisies, één 
mentaliteit

Alphatron telt drie divisies. Onze expertise omvat uiteenlopende, zeer specialistische werkterreinen daar waar communicatie, observatie, navigatie en logistiek van cruciaal belang zijn. Hoewel techniek het zichtbare product is van Alphatron, is het de dienstverlening die maakt dat klanten voor ons kiezen. Want hoe ingewikkeld een probleem ook mag zijn, de oplossing is liefst zo simpel mogelijk. Voor ons is de vraag van onze klanten dan ook belangrijker dan de toevallige beschikbaarheid van technologie. Dat maakt ons de ene keer uitvinder, de andere keer co-maker en soms een snelle leverancier. Maar klanten vinden in ons altijd een partij die luistert, meedenkt en met een werkende oplossing komt. Met Alphatron zijn onze klanten effectiever dan zonder. The human touch in technology, dat is waar Alphatron voor staat.

Alphatron Security Alphatron Security


Daar waar veiligheid en controle van cruciaal belang zijn vindt u de gebruikersvriendelijk en effectieve camera- en communicatiesystemen van Alphatron Security Systems: op vliegvelden, in ziekenhuizen, in verhoorkamers van politiebureaus, langs snelwegen, in binnensteden en in talloze productie- of logistieke bedrijven. Enerzijds zijn we merkonafhankelijk leverancier van deze systemen. Anderzijds springen we zo nodig in een gat in de markt door zelf een systeem te ontwikkelen dat inspeelt op een specifieke klantbehoefte: zo vormt het innovatieve security management systeem AVCA (Alphatron visual control application) het hart van een beveiligingssysteem en een belangrijke schakel in het beheer ervan.

De AVCA is een typisch Alphatron-product dat onze klanten flexibiliteit en gebruikersgemak biedt. Het heeft een modulaire opbouw, praktisch onbegrensde functionaliteit en een eenvoudige bediening. De R&D-afdeling van Alphatron Security Systems is sinds de oorsprong van de AVCA in 1990 continu bezig om het systeem verder te ontwikkelen en te anticiperen op nieuwe trends. Door de sterke groei en de stijgende complexiteit van camera- en communicatiesystemen vraagt het beheer en de bediening van de systemen aandacht. De techniek is vaak complex en niet in één standaard softwarepakket onder te brengen. Met de AVCA biedt Alphatron een totaaloplossing op het gebied van veiligheid en beheersbaarheid die aansluit bij de specifieke wensen van onze klanten.

Voor grote vervoersmaatschappijen leveren we totaaloplossingen die moeten bijdragen aan de veiligheid van reizigers en personeel. Denk bijvoorbeeld aan observatiesystemen die bij calamiteiten de dader traceren, een draadloze transmissie van beelden naar een commandocenter, een noodknop en schokbestendige apparatuur. Ook ontwikkelden we een systeem waarmee brug- en sluisbediening op afstand kan worden uitgevoerd. Betrouwbaarheid van onze oplossing is van cruciaal belang. Om de praktijk goed te kunnen bedienen, moet je de praktijk van binnenuit kennen. Om die reden zijn bij Alphatron ex-beveiligingsmensen werkzaam. Al onze oplossingen zijn ontwikkeld en getest door experts uit de praktijk.


Kennis             

Producten

Innovaties

 • Systeemintegratie       
 • Meldkamers
 • Video
 • Communicatie
 • Netwerk en infrastructuur
 • Mobiele camerasystemen
 • Verkeersdetectiesystemen
 • Videoverhoorsystemen
 • Patiëntobservatiesystemen
 • Producttraining
 • Communicatiesystemen
 • Eenvoudig en overzichtelijk security managementsysteem
 • Intelligent monitoringsysteem
 

Cases uit de praktijk

Cases uit de praktijk