Investeren in ontwikkeling

Productinnovaties en serviceverbeteringen ontstaan niet zomaar. Ze ontstaan wanneer medewerkers een grote betrokkenheid voelen bij wat ze doen, goed luisteren naar wat de klant nodig heeft en de ruimte krijgen om nieuwe ideeën om te zetten in oplossingen die in de praktijk werken. Die ruimte geven we onze medewerkers. Elke individuele medewerker van Alphatron draagt bij aan het succes van onze klanten. Bij Alphatron willen we onze mensen laten doen waar ze goed in zijn.

Werkplaats Alphatron Marine waar onze ergonomische scheepsbrug in elkaar wordt gezet. Alphatrons eigen trainingscentrum voor elektronische kaartsystemen.

Intern trainingscentrum en studiefonds
Bij Alphatron werken goed opgeleide technici met jarenlange kennis en praktijkervaring. Onze medewerkers houden hun kennis op peil door het volgen intensieve producttrainingen bij onze fabrikanten. Daarnaast volgen we de laatste ontwikkelingen op technisch gebied via beurzen, trainingen, vakliteratuur en social media. Binnen Alphatron Marine hebben we ons eigen trainingscentrum dat gespecialiseerd is in het opleiden van zowel interne als externe technisch en nautische specialisten. We kunnen ons goed inleven in de soms complexe werkelijkheid van onze klanten. Het beste uit mensen halen vinden we belangrijk bij Alphatron. Daarom introduceerden we een studiefonds voor kinderen van medewerkers.

Veelzijdige en zelfstandige functies
Alphatron’ers zijn enthousiaste, flexibele denkers en doeners die niet voor één gat te vangen zijn en creatief in hun oplossingen. Binnen ons bedrijf werken medewerkers met vele nationaliteiten, van verschillende niveaus. Velen met een technische achtergrond en vaak met specifieke praktijkervaring in de markten van onze klanten. Bij Alphatron is het mogelijk om van logistiek medewerker door te groeien tot divisiedirecteur en lid van het managementteam. Dat heeft de praktijk uitgewezen.

Hoe het is om bij Alphatron te werken?
Collega’s zijn te herkennen aan hun eerlijkheid. Ze communiceren direct, zijn realistisch in hun beloften en houden altijd oog voor de persoon die met de oplossing moet werken. Er heerst een ondernemerscultuur waarin medewerkers van Alphatron zich persoonlijk verantwoordelijk voelen voor de oplossing die de klant krijgt. De deuren van kantoren staan veelal open. President directeur Dick Slingerland hecht er waarde aan nieuwkomers persoonlijk te verwelkomen en nodigt hen daarbij uit de dingen te doen waar ze goed in zijn en elke dag weer voor tevreden klanten te zorgen.